A voltas coa Casa de Escudeiro. Despois de gastarse hai anos 400.000 € se cadra lle darán un uso

Xullo 26th, 2014  |  Published in| the_category Concello

CASA ESCUDERO PAZO ESCUDEIRO MEIS / A Deputación Provincial de Pontevedra aprobou un investimento de 146.025 € para realizar dous proxectos na localidade. Por unha banda, é a reforma da Casa de Escudeiro para a conversión nun espazo de uso mixto, para o servizo, sobre todo, da Escola de Música e grupo de persoas maiores; e outro, un rancho situado na proximidade da autoestrada que é empregado por equipos municipais será mellorada.
Fontes da institución provincia indicaron que o acondicionamento do edificio histórico permitirá que o andén baixo pase a ser un centro de persoas maiores, mentres que nas salas polivalentes superiores para exposicións, conferencias, espazos educativos, etc. Cunha capacidade de entre 35 e 40 persoas. A este respecto, marca-se que o Concello sempre expresou ou desexo de tamén ser útil para os membros dá Escola de Música do municipio, que comparte as instalacións con outros servizos no Multiusos máis próximo ao espazo do Mosteiro.
A propiedade é agora parte dos activos municipais, tralas formalidades de reversión de propiedade da Xunta culminasen hai uns meses. O edificio foi adquirido polo Concello por 400.000 €, pero máis tarde foi trasladado para o Consorcio do Benestar Galego, a intención, apoiada por unanimidade en plenario, para permitir ubicar un centro de Día alí. Con todo, o proxecto nunca chegou a concretárense. Polo tanto, negociado a reversión ao seu favor, para ter de novo a casa e tamén usalo para planificar o uso de persoas maiores.
En termos de calendario, a intención do goberno local é comezar a reforma este ano, para facelo dispoñíbel ao público o máis rápido posíbel.

Carácter histórico
A Deputación explica que o proxecto prevé manter a construción típica galega no exterior e reformar o interior para fomentar a integración. E é que é o edificio que posé maior antiguedade do Campo da Feira e queren manter o esu carácter histórico.
Pola outra parte, a institución provincial tamén sufragará en parte a rehabilitación e mellora integral dunhas dependencias ubicadas nas inmediacións do vial de alta capacidade de O Salnés e que empregan as diferentes brigadas municipaias do Concello.
Ao tratarse dun centro de traballo, a obra executarase pensando na operatividade do espazo, para aproveitalo ao máximo e proporcionar un lugar adaptado ás necesidades dos traballadores.

NOTA: Diario de Arousa

Os comentarios están pechados.